DVD o povratku "ćire" u Višegrad 28.08.2010.

Sve o prugama i vozilima uskog koloseka OSIM Šarganske 8

Moderator: asalat

DVD o povratku "ćire" u Višegrad 28.08.2010.

Postby barac » 25. 10. 2010. 11:49 GMT +0000

Dva mjeseca poslije svečanog povratka "ćire" u Višegrad i otvaranja pruge uskog kolosjeka Mokra Gora-Vardište-Dobrun-Bos. Jagodina-Višegrad, završeni su laboratorijska obrada, telekino i montaža dokumentarnog filma o ovom događaju.
Snimanje ovog filma finansirala je (najvećim dijelom) producentska kuća "Retro film" iz Banjaluke. Finalna verzija "Povratka na Istočnu prugu" traje nešto više od osam minuta i u njoj je prikazano sve ono što je obilježilo taj 28.08.2010. godine.
Namjerno smo radili filmskom tehnikom, odnosno film smo snimili na "super osam" filmskoj traci, kako bismo dobili retro-look i atmosferu. Laboratorijska obrada filmske trake i njeno telekiniranje na video-format odrađeni su u Holandiji.
Kuriozitet ovog filma je da je to jedini postojeći vizuelni zapis, na kojem je svečana kompozicija snimljena i sa strane (prilikom njenog putovanja od Vardišta do Višegrada) i iz unutrašnjosti! Sve TV ekipe imale su odobrenje za snimanje putovanja "povratničkog voza" samo od Dobruna do Višegrada, a nijedan snimatelj nije se sjetio da snimi voz sa magistralnog puta Užice-Mokra Gora-Višegrad!!!
Žao mi je što ovaj film ne mogu da postavim za free download, ali značajna finansijska sredstva, koja su "upumpana" u ovaj projekat, jednostavno ne ostavljaju prostor za tako nešto...

Ovdje imate kratki, jednominutni trailer (DivX, "težine" oko 4,4 MB) za "Povratak na Istočnu prugu":
http://rapidshare.com/files/423424224/T ... 20x240.avi

a ovo je zvanični reklamni letak za film:
Image

Uploaded with ImageShack.us

Pa, ako je neko zainteresovan za kupovinu DVD, neka mi se javi na PP ili na e-mail producenta filma: retrofilm@yahoo.com...
Vjerujte, nećete se pokajati!
barac
Slepi putnik
 
Posts: 7
Joined: 16. 06. 2009. 8:03 GMT +0000

Return to Uski kolosek

Who is online

Users browsing this forum: No registered users